Mijn allerlekkerste voorgerecht

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 14:15

Mijn allerlekkerste voorgerecht is een recept wat ik ooit van iemand kreeg en eigenlijk nooit meer vergeet omdat het zo lekker is. Genoeg gekletst laten we beginnen. 

 De ingrediënten:

  • Rucola sla
  • Parmezaanse kaas (snippers)
  • Cantaloupe meloen (oranje van binnen)
  • Pijnboom pitten
  • Coburger ham
  • Honing 

De keukenbenodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom / bakjes
  • Koekenpan
  • Bestek
  • Borden

De voorbereiding:

  1. Snij de meloen in kleine stukjes en doe deze in een kom. En zet het eventjes in de koelkast. 
  2. De pijnboom pitten moet je eventjes bakken in een pan hiervoor heb je geen olie of boter nodig. Maar blijf er wel bij staan want dit kan snel aanbranden, Als ze mooi bruin zijn dan is het klaar en haal je het uit de pan want de pan is nog warm en anders verbranden de pitten. Doe ze daarom om eventjes af te koelen in een kom of klein bakje. 

De bereiding:

  1. Pak het bord waar je het wilt opdienen.
  2. Leg hier ongeveer een handje sla op.
  3. Nu leg je boven op de sla een paar stukjes meloen. 
  4. Doe nu de honing over de meloen. (een paar drupjes is voldoende) dit is om de meloen wat zoeter te maken. 
  5. Dan kan je nu de ham erbij op leggen. Drapeer dit maar een beetje rond om de meloen.
  6. Nu kan je de kaassnippers erover heen strooien en de pitten die strooi je er ook over heen. en dan is je voorgerecht klaar!

Eetsmakkelijk! <3 

 

tip: je kan ook in plaats van Parmezaanse kaas feta gebruiken.

 

xx

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.